jijbent logo

LEREN ONTWIKKELEN

Een organisatie met 18 leidinggevenden

Begeleiding bij gedragsverandering leidinggevenden (top- en middenkader)

Twee jaar na het nieuwe managementstatuut was niemand van het leidinggevend segment zich anders gaan gedragen. JIJ BENT is gevraagd een organisatie met 18 leidinggevenden (top- en middenkader) te begeleiden bij een gedragsverandering.

Deel pagina:

Ander managementstatuut, dus ander gedrag?

Het lijkt zo simpel. Met alle leidinggevenden een andere koers bepalen, afspreken wat dat betekent voor het leiderschap, dit opschrijven en dan is er een nieuwe werkelijkheid.
Was het maar zo makkelijk.

JIJ BENT is gevraagd een organisatie met daarin 18 leidinggevenden (top- en middenkader) te begeleiden bij een gedragsverandering. Want twee jaar na het nieuwe managementstatuut was niemand van het leidinggevend segment zich anders gaan gedragen. Een mooie opdracht voor JIJ BENT!

JIJ BENT is met de leidinggevenden op zoek gegaan naar functionele en disfunctionele patronen. Waar lukt het al heel goed om de ambities en/of afspraken te realiseren en waar lukt het totaal niet? Middels reconstructies is vervolgens blootgelegd waarom zaken wel of niet lukken. Dit was schrikken! Zo bleek bijvoorbeeld dat men de eigen organisatie tot persoon had gemaakt. Iemand die van alles de schuld kreeg. Iemand waar men op zat te wachten. Iemand die maar geen duidelijkheid gaf. Het werd de groep leidinggevenden direct duidelijk waarom alles bij het oude bleef. Ze waren echt zelf aan zet!

Alle leidinggevenden zijn nu als collectief, maar ook als individu, aan de slag met het professioneel handelen. Wat hebben wij echt anders te doen, wat heb ik anders te doen? Wat zijn daarin eerste stappen? Wie worden daarbij betrokken? Hoe praten wij daarover met elkaar?

JIJ BENT is in dit traject, naast een langdurige kritische vriend, verandercoach en buigt op de jarenlange ervaring in de proces- en interventiekunde.